ПГЕЕ - Гълъбово
Професионална гимназия по енергетика и електротехника
Основно меню

Посещение на представител на Фулбрайт в ПГЕЕ

На 17.10.2023г. училището ни бе посетено от представител на Фулбрайт  г-жа Рада Кънева –програмен координатор за стипендианти от САЩ. Тя присъства в часове по английски език, проведени от новия помощник-учител  в ПГЕЕ за учебната 2023/2024г - Ребека Ерколани.

Ребека е на 29 години и идва от гр. Бостън, щата Масачузетс, САЩ. Завършила е начална и предучилищна педагогика и това и помага, тъй като кандидатите за помощник-учители по английски език преминават през стриктен многостепенен процес на подбор и трябва да притежават минимум бакалавърска степен към момента на началната дата на своя престой в България.

Учител –ментор, който подпомага Ребека в професионалната и културна адаптация и разрешаването на различни проблеми, възникнали в хода на работата е Пенка Колева- учител по английски език в нашата гимназия.

ПГЕЕ е приемащо училище за помощник-учители от САЩ  от 2016г. насам. Осигурява на помощник-учителя  между 14 и 20 часа преподаване седмично, както и необходимите учебници и учебни материали. Включва помощник-учителя активно в училищни мероприятия, екскурзии, тийм-билдинги и обучения и го подкрепя  в одобрени извънкласни проекти и дейности.