ПГЕЕ - Гълъбово
Професионална гимназия по енергетика и електротехника
Основно меню

НП "Иновации в действие"

На 21 и 22 юни ПГЕЕ Гълъбово бе на  двудневен форум по НП „ Иновации в Действие” в ПГТАТ” Н.Й.Вапцаров”гр. Хасково .

Събитието започна в сградата на гимназията с гости – ученици и учители от ПГЕЕ Гълъбово и ПГ по селско стопанство и икономика „Хр. Ботев“ – Свиленград.

Домакините от ПГТАТ” Н.Й.Вапцаров” демонстрираха разработки на така наречените поник- системи, които са иновация в земеделието.

Голям интерес предизвика високопроизводителната технология аквапоника.  Използва се съд с аквакултури, в случая аквариум с декоративни рибки, за набавяне на хранителни вещества за растенията. Корените на растенията- цветя, билки и зеленчуци са потопени в аквариума. От там те си набавят необходимите за растежа хранителни вещества.

Учениците участваха в открит урок на иновативния проект, разгледаха гимназията, караха картинг на пистата в училището.

На втория ден от срещата участниците посетиха модернизирани хидропонни оранжерии за отглеждане на зеленчуци в с. Жълти бряг. Собственика г-н Пашов, се бе погрижил всеки от участниците да получи пакет със зеленчуци, за да запознае гостите с вкусовите качества на произведената по новите технологии продукция.

Трите училища обмениха добри практики помежду си. Коментирани бяха ползите от иновативните методи в преподаването и повишаване интереса на учениците към избраната от тях професия.